"Leef je dromen" met de E-Bird in de ANWB E-bike Challenge

Mihatra E-Bird: fiets om dromen mee waar te maken

Het was helaas de laatste keer dat het testteam van de ANWB E-Bike Challenge op zaterdagochtend om 10 uur verzamelde, deze keer in Burgh-Haamstede. Op Schouwen-Duiveland hebben we niet alleen heerlijk gefietst, maar liet de organisatie ons ook weer drie challenges uitvoeren. Eén daarvan hield in dat we onze e-bikes met een hangslot ergens aan moesten vastketenen en vervolgens fotograferen.

 

Zodra we die dag voor het eerst het brede strand en de zee zagen, was het bingo. Boven op het duin stond een bank, het uitzicht was adembenemend. Op de bank was een messingplaatje bevestigd met de legendarische woorden: LEEF JE DROMEN. Het was me direct duidelijk dat mijn pittige Mihatra en die krachtige tekst bij elkaar hoorden. Even later waren ze via het hangslot gekoppeld, want met deze e-bike zou ik heel goed één van mijn dromen kunnen waarmaken: op een relaxte manier veel van de wereld zien, of, zoals vandaag, een deel van de prachtige provincie Zeeland.

 

 

Rij-impressie

De Mihatra E-Bird bleek namelijk zeer geschikt om in een vlot tempo op één dag flinke afstanden af te leggen. De accu had een grote actieradius, het gelzadel zat prima en ik trapte licht, dus dat was lang vol te houden. Ondertussen kon ik volop genieten van het ruimtelijke landschap met schitterende vergezichten over land en water. Als ik echter zelf de route had kunnen bepalen, zou ik met deze e-bike uitsluitend hebben gekozen voor verharde wegen, want, doordat de motor in het voorwiel huisde, reed ik op kiezel- en gravelpaadjes minder ontspannen.  

 

Zo rap als ik met de Mihatra over de weg zoefde, zo moeizaam ging het schakelen tussen de drie ondersteuningsstanden (power, normal, eco), waarbij telkens eerst op het display van scherm moest worden gewisseld. Mooi was dat iedere ondersteuningsstand zes niveaus had. Direct naast het rechterhandvat waren de zeven versnellingen met een simpele draaibeweging goed te verstellen. Op het stuur was ook een handige houder voor de smartphone met USB-aansluiting gemonteerd.

 

 

Challenges

Bij de tweede challenge werd ons opgedragen om met een vaart van 20 kilometer per uur vol te remmen, waarna de remafstanden van de e-bikes werden opgemeten. Voor de verrassende laatste challenge kregen we blinddoeken om. Zouden we in staat zijn onze e-bikes op de tast te herkennen?

 

 

What ’s in a name?

Minder Hard Trappen was natuurlijk als merknaam uitstekend bedacht. Het model dat ik vandaag mocht testen heette Mihatra E-Bird: een elektrische vogel om je vleugels mee uit te slaan en je dromen mee te verwezenlijken.

 

Mihatra bedankt Ellen Melchers voor deze vlog voor de ANWB Challenge 2016.